Om oss

Ert projekt ska se fenomenalt ut, fungera felfritt – och nå fram till er affärside. Det är precis det som vi levererar. IT House är Lettlands första utvecklings- och designteam med inriktning mot den internationella marknaden.

Ni behöver en webbsida eller applikation av högsta klass, skapad med rena koder, intuitiva kontroller och skön design. IT House börjar med att arbeta nära er för att förstå er affärsidee, era användare och era mål – sedan använder vi dessa insikter för att skapa den perfekta sajten eller appen för era unika behov.

IT House har den internationella erfarenhet och vassa känsla för affärsideer som behövs för att göra ert projekt till en succe. Vi arbetar med företag och organisationer i USA, UK, Sverige, Norge och ut över världen. Ert projekt är unikt på samma sätt som er definition av framgång – det är därför som vi tror på en tät och tydlig kommunikation mellan er och ert lag för att se till att era mål uppnås för varje steg på vägen. För att skapa webbsidor på ett effektivt och lyhört sätt utnyttjar vi avancerade programme-ringsverktyg, bl a Ruby on Rails och Agile Development. Ta reda på om våra tekniker ≫ eller Studera hur vi arbetar ≫

Fördelar hos IT House

Våra lagledare

När Gunars Grundstocks och Valdis Pornieks startade IT House 2005 hade de bestämt sig för att bli
det första design- och utvecklingsföretaget i Lettland med högsta kvalitet, strategisk kommunikation och kreativ utveckling på programmet. Till skillnad mot andra företag som litar på gamla mallar skapar IT House skräddarsydda lösningar genom hela processen. Vi har vuxit alltsedan 2005 men våra framgångar har inte fått oss att avvika från våra grundprinciper – hög kvalitet, överlägsen kundtjänst, rena koder och skön design.

 

gunarsvaldis

Gunars Grundstoks

Som en av grundarna av IT House är Gunars kontaktpunkten mellan klienterna och det tekniska arbetslaget. Han anser att en öppen, ärlig och regelbunden kundkontakt är nyckeln till ett fram-gångsrikt projekt. Med närmare femton års erfarenhet av utveckling av mjukvara och webbsajter har Gunars det som behövs för att tävla med de bästa. F.n. är dock hans fokus riktat mot effektivt ledarskap.

Gunars är en livslång elev som använder fritiden med att läsa, delta i föreläsningar och workshops och finslipa sin yrkesskicklighet. Förutom sitt engagemang i IT House är han aktiv i The Baltic Rim och den nordiska startup-scenen som en av grundarna av TechHub Riga – den första TechHub-gruppen utanför London. Där vårdar Gunars det spirande teknikintresset i Lettland, organiserar hack-a-thons och Ruby on Rails-träffar.

Gunars Twitter
Gunars LinkedIn

Valdis Pornieks

Den andre av firmans grundare och teknisk ledare alltsedan starten. Valdis är en ledande expert inom XHTML, CSS, Javascript och Ruby on Rails. Trots en över decennielång erfarenhet av avancerad programmering fortsätter Valdis att dagligen utveckla och finslipa sin yrkesskicklighet. Förutom att arbeta på sin doktorsexamen i datorvetenskap leder Valdis framkantsforskning inom kravanalys. På fritiden föreläser Valdis om webbutveckling på olika universitet samt njuter av att lyssna på jazzmusik. 

Valdis Twitter
Valdis LinkedIn